Top 10 kavicsos strand Horvátországban

Punta Rata strand a Baska Voda melletti Brelán

     punta rata strand brelaBaska Vodatól két kilométernyi távolságra, Brela településen található a Punta Rata kavicsos strand. Felszereltségének köszönhetően a Kék zászló díjazottja, továbbá a Forbes című folyóirat a világ strandjai TOP 10-es listájába sorolta. A nyári napsütés előli menedéket a tiszta tengervízben és a fenyőerdő árnyékában keresse. A strandon vízi mentőszolgálat működik, mely azt ideális választássá teszi a gyermekes családok részére. A strandot italbárok és éttermek veszik körül, területén sporteszközök bérelhetők, ami kiváló célponttá teszi minden kikapcsolódásra vágyó vendég számára.

Zlatni rat strand a Brac szigeti Bolban

     zlatni rat strand bolBrac sziget déli részén Bolban található a Zlatni rat, a britt Daily Telegraph folyóirat szerint Európa legszebb strandja. A strand területén számos zuhanyozót, italbárt és éttermet találhat de bekapcsolódhat tenisz, röplabda, vagy picigin labdajátékba. A valódi adrenalint növelő szórakozásra vágyók élhetnek a szörfözéssel, vagy jet-skizéssel. A forró nyári napsütés elleni hűsölést a környező fenyőerdő szolgáltatja. Felsorolt tulajdonságai miatt Európa legjobb strandja kitűnő célpont úgy a családok, mint a fiatalok számára.

A Krk szigeti Baska strand

     baska strand ktk szigetBaskaban, Krk szigeten, 10 km távolságra Punat településtől található a Kvarner-öböl egyik legszebb kavicsos strandja. A Kék zászlóval elismert Vela plaza egy eldugott öbölben terül el. Hossza 1,8 km és ideálisnak mondható a gyermekes családok és az úszni nem tudók számára. E csodálatos strandon bérelhet jet-skit vagy vízibiciklit, de a legelszántabbak kipróbálhatják az aquagunt, vagy a vízi csúszdát. Helyben találhatók ugyancsak nagy számban az italbárok és éttermek, melyekben késő éjszakába nyúló szórakozásban részesülhet.

Plava plaza strand Vodiceban

     plava plaza strand vodiceVodiceban található Horvátország egyik leghosszabb kavicsos strandja. A Plava plaza 4 km hosszú és Tribunjig húzódik. Ellátottságának köszönhetően a Kék zászló kitüntetettje. A kavicsos strandot teljes hosszában fenyőerdő határolja. A napozáson felül kellemesen múlathatja idejét az étel-és italbárok és éttermek egyikében, a kalandra vágyók pedig búvár-és vitorlás iskolába iratkozhatnak be. A sekély part ideális úti cél valamennyi nemzedék számára.

Kacjak strand Dramaljban, 3 km-re Crikvenicától

     kacjak strand dramaljKacjak kavicsos strand Dramalj félszigeten található, 3 km távolságra Crikvenicától. Buja mediterrán növényzettel van körülvéve egyik oldalról és kristálytiszta tengerrel a másik oldalról. Kedvelt úti célja a vízi sportok kedvelőinek, a kristálytiszta tenger sekély volta mintha egyenesen a gyermekes családoknak teremtette volna. A strand teljes hosszában zuhanyok, italbárok és éttermek találhatók, nem messze a strandtól a rejtettebb kis öblök a nudisták számára vannak fenntartva.

A Cres szigeti Lubenice strand

     lubenice strand cres szigetA rejtőzködő Sv. Ivan strand 22 km-re fekszik Crestől. Cres sziget egyik legszebb strandjaként tartják számon, és egy meredek szirtekkel körülvett, eldugott öbölben található. Nehézkes megközelíthetősége miatt ideális a romantikus párok és mindazok részére, akik a napi forgatag elől menekülnek. A robinzoni élmény, a csodálatos vegetáció és a kristálytiszta tenger pótolják a turisztikai tartalmak hiányát így javasoljuk, hogy vigyenek magukkal ételt és italt, mivel az első vendéglőig való eljutás közel egy órát vesz igénybe.

Beriknica strand, Metajana, Pag sziget

     beriknica strand pag sziget12 km távolságra Novaljatól, Pag szigeten rejtőzködik a Beriknica kavicsos strand. Beriknica strand többnyire a romantikus pároknak, valamint az idősebb vendégeknek a legmegfelelőbb, akik az érintetlen mediterrán vegetáció és a kristálytiszta tenger hódolói. Kedvelt úti célja a kalandoroknak is, hiszen az azt körülvevő kősziklák az extrém sportoknak és a hegymászásnak kedveznek. A legközelebbi kávézó és étterem mintegy 2 km-re van, így azt ajánljuk önöknek vigyenek magukkal mindent, ami a felüdülésükhöz szükséges lehet.

Kolovare strand Zadarban

     kolovare strand zadarAz egyik jelentősebb horvát kavicsos strand a Kolovare, mely Zadar város területén található. Nemrégiben hozzáférhetővé tették a rokkantak számára is. Magán a strandon néhány cukrászda és kávézó is van de biztosított ugyancsak a parkoló is. A kavicsos strand területén egészségügyi pontok és zuhanyozók vannak, ám emellett van itt még tenisz és röplabda pálya is. A gyermekes családok ezen a helyen különösen biztonságban érezhetik magukat, mivel a strand a vízi mentőszolgálat éber figyelme alatt áll.

Gradska plaza Crikvenica

     crikvenica városi strand200 m távolságra Crikvenica városközpontjától helyezkedik el az 1,5 km hosszú Glavna gradska plaza, a Központi Városi Strand. Kiváló felszereltsége okán Kék zászló birtokosa. A rokkant személyek hozzáférését is biztosítja és a strandot körülvevő italbárok és éttermek, valamint a városközpont közelsége a fiatalok kedvelt gyülekezőhelyévé tették. A strand feletti részt gazdag mediterrán növényzet borítja, mely a meleg napokon árnyékot biztosít. Lehetősége van szintén a vízi sportok egyikével való foglalkozásra, vagy ha csupán sütkérezésre vágyik, bérelhet napágyat és napernyőt.

Veli Zal strand Mali Losinjban

     veli zal strand mali losinjA Mali Losinji Suncana uvala - Napos Öbölben található a Veli Zal nevű strand, mely a Kék zászló díjazottja. A tengervíz könnyű megközelíthetősége miatt kifejezetten kedvelt a gyermekes családok körében. A kavicsos strand felett közvetlenül az árnyas fenyveserdőben sétány húzódik, a Veli Zal strand körül éttermek, italbárok és tusolók vannak. A sporttevékenységek közül választhatja a röplabdát, tekézést, aerobikot, vagy a vízi sportokat, de azok, akik mégis a lustálkodást választják kibérelhetik az itteni napágyak egyikét.