Top 10 homokos strand Horvátországban

Rajska plaza strand Lopar, Rab sziget

     rajska plaza strand lopar14 kilométerre Rab várostól található az 1,5 km hosszú Rajska plaza. Kiváló adottságainak és a kristálytiszta tengervíznek köszönhetően a Kék zászló díjazottja. Kifejezetten sekély vize és a tapasztalt vízi mentők, akik 9-től 18 óráig tartózkodnak a helyszínen, tökéletes úti céllá teszik az úszni nem tudók és a gyermekes családok számára. E csodálatos homokos strand által felkínált adottságok között megtalálja a zuhanyokat, italbárokat, éttermeket, különféle sportolásra alkalmas terepeket, kerékpárutakat és a vízi sportok széles kínálatát.

A Crni molo strand Crikvenicában

     crni molo strand crikvenicaA Crikvenica belterületén található strand egyike a Crikvenicai riviérán fellelhető legismertebb homokos strandoknak. A Crni molo strand különféle sportolási lehetőségek tárháza, kezdve az aerobikkal való foglalkozástól, a homok röplabda, a minigolf, a csúszdán át a vízisíig... Helyben szintén bérelhetők napernyők és strandágyak azok részére, akik nem az árnyákban kívánnak pihenni, majd a tengeri fürdőzést követően felfrissülhet a zuhanyok egyike alatt. A strandot övező éttermek, kávézók és szállodák kedvelt célpontja úgy a fiatalok, mint a gyermekes családok számára.

A Medulini Bijeca strand

     bijeca strand medulinA part mentén 1 km hosszan elnyúló legismertebb strand Medulinban a Bijeca homokos strand. A fák sokasága által körbezártan, melynek árnyékában a leginkább az idősebbek érezhetik jól magukat. Az enyhe lejtésű tengervízbe menetel miatt szívesen látogatják a gyermekes családok. Kínálatában szerepel egyike a gyermekek közkedvelt szórakozása a vízi csúszda, de a fiatalok számára egyaránt, akik a picigin vízben játszott labdajáték lehetősége miatt érkeznek ide. A strandot csodálatos apró szigetek veszik körül, melyek látványában a helyben található italbárok és éttermek egyikéből gyönyörködhet.

A Dugi otokon található Saharun strand

     saharun strand dugi otokVeli Rat közelében, Dugi otok északi részén található a Saharun homokos strand. A maga 800 méteres hosszával, hátterében a fenyőerdővel egyik oldalon és a kristálytiszta vizű tengerrel a másik oldalon napközben ideális hely a romantikus párok, az idősebbek és a gyermekes családok számára. Az esti órákban Saharun megváltoztatja arculatát és a fiatalok kedvenc találkahelyévé alakul, akik a számos italbárban és kávézóban szervezik meg éjszakába nyúló strand partyjaikat.

Sabusa strand az Ugljan szigeti Kukljicában

     sabusa strand ugljan sziget15 percnyi járásra az Ugljan szigeti Kukljice településtől található a csodálatos Sabusa homokos strand. Jóllehet homokos strand besorolást kapott, partjai beton burkolatúak és ezzel ideális a napozásra. Az árnyas részek és a kristálytiszta sekély vize okán tökéletes választás a gyermekes családok számára. Ha a vízi röplabdázást követően megéhezne megtalálhatók itt az étel és italfogyasztást szolgáltató bisztrók, de a kicsit merészebbek 10 percnyi gyaloglással megközelíthetik akár a Mala Sabusa nudista strandot, ahol a ruházat szabadon választható.

Zaton -a Zadar melletti homokos strand

     zaton strand13 km távolságra Zadartól nyugatabbra eső részen található a csodálatos Zaton homokos strand. Kristálytiszta tengervizének és igényes felszereltségének köszönhetően e homokos strand a Kék zászló birtokosa. Zaton homokos strand széles sportolási és kikapcsolódási lehetőségeket kínál, köztük a teniszezést, a picigin vízi labdajátékot, a röplabdázást, mini golfozást és asztaliteniszezést. A Zatoni strand a rokkant személyek igényeihez igazodik, a gyermekek számára biztosított élménypark, vízi csúszdák és vendéglátóipari létesítmények vonatkozásában ideális hely a gyermekes családok számára.

A Biograd na Moru mellett található Crvena luka strand

     crvena luka strand biogradMindössze 3 km távolságra Biogradtól található a Crvena luka strand. A 150 méter hosszú strand homokos része a rejtett öböl legbelső területén lelhető fel, míg a strand északi része a nudisták számára van fenntartva. Ehhez a gyönyörű homokos strandhoz a legegyszerűbben gyalogszerrel juthat el Kumenatból kiindulva, vagy vízi járművel, melyeket a Soline és Drazice strandokon bérelhet. A Crvena luka strand ideális választás valamennyi kalandra vágyó és romantikus pár számára, akik a kristálytiszta tenger szépségében és a számos szórakozást és sportolást kiszolgáló  lehetőségben lelik örömüket.

Sabunike strand a Zadar melletti Nin és Zaton közelében

     sabunike strand ninA Nintől és Zadartól 6 km-re található Sabunike strand a gyermekes családok és a kikapcsolódást és sportolást kedvelő vendégek igazi telitalálata. Néhány kilométernyi szakaszon Sabunike területén több homokos strand is található, melyek az ön számára a kikapcsolódást  a kristálytiszta tengervízzel, de gyógyiszapos lazító terápiával is biztosítják. A káprázatos öbölben elfoglalt fekvésének köszönhetően, ahova a Velebitről leszálló szellők is eljutnak, Sabunike ideális hely a vitorlázásra és szörfözésre. A strandokon az üzletek, éttermek és cukrászdák sokasága található a természetkedvelők pedig örömüket lelhetik a nemzeti parkokban tett látogatásban.

Slanica strand Murter szigetén

     slanica strand murter sizgetEgy kilométernyi távolságra Murter település központjától terül el Slanica homokos strand. Mint Horvátország egyik legjobb strandján minden időben a fürdőzők sokasága van jelen, a sekély és kristálytiszta víznek köszönhetően a picigin labdajátékosok kedvelt helye. A Slanica partszakasz beton burkolatú részén számos kávézó, bár és gyermek szórakoztató központ található, így szívesen látogatják a fiatalok és a gyermekes családok is. A közelben kemping van, ahol csónakok, jet-ski és kerékpárok bérelhetők, de közvetlenül mellette található a nudista strand is.

Vela Przina strand a Korcula szigeti Lumbarda településen

     vela przina strand lumbardaKorcula várostól 6 km távolságra található Horvátország egyik legszebb homokos strandja – a Vela Przina. Az öbölben elterülő és szőlőültetvényekkel körülvett strand igen népszerű a fiatalok körében, akik a röplabdázás és a picigin labdázással való időtöltés, vagy a strandot övező italbárok és éttermek egyikében való ellazulás végett térnek be ide. Ezen a homokos strandon bérelhet nyugágyakat és napernyőket, hogy elrejtőzhessen a nap erejétől vagy, hogy a családját idehozza a homokozás és a sekély vizű kristálytiszta tengerben való időtöltés végett.