Nyaralás Horvátországban

Horvátország – nyaralás – Mikor meglátogatni Horvátországot?

     Horvátországi látogatásra való motívum több van egész éven át, kezdve a felejthetetlen szilveszteri éjszakáktól, a karneváli izgalmas napokon, különböző hagyományos és kulturális rendezvényeken, a turista-előidény keretébe tartozó húsvéti héten át egészen a nyári idényig, amely élményeinek rendkívüli intenzitása átömlik a nyugtató őszbe. Nem meglepő ezért, hogy Horvátország a legkívánatosabb úti célok egyikének státusát igazolja, amelynek formulája éppen a kristálytiszta megóvott természet, kulturális és történelmi hagyaték, gasztronómia, vendégszerető lakosság és mindenek előtt a szállodai és apartman-, illetve magánszállás elfogadható árainak szimbiózisában található.

     A szálláskapacitások kínálata nagyon változatos kezdve a magánszállásban lévők szobák és apartmanok bérlésétől, a luxusszállodai szállásokig. A szobák és apartmanok májusban kitárják ajtójukat szeretettel köszöntve vendégeiket. Ez a hónap az, amikor az előidény hosszú napos napjain a szállás ára rendkívül kedvező. Júniusban indul meg az intenzív idegenforgalmi lendület, amikor Horvátországnak a szokottnál jóval több lakosa van. A június havi tengeri nyaralás valódi turisztikai élvezet, amikor a szobák és apartmanok bérlése teljes zajlásban van. A júniusi lendület júliusban és augusztusban tetőzik az európai, de Európán kívüli országokból egyre nagyobb számban érkező turisták csúcsszámával.

     A horvátországi nyaralás mindazok részére, akik azt megízlelték, életstílussá és jó szokássá válik. A nyári csúcs hónapjaiban a horvátországi szállodai és magánszállásokon szabad szobát keresnek. A szeptember kompenzál a rá jellemző hangulattal: nyár vége, feléled a lehetőség a kellemes pihenésre lazább élettempó mellett, de jóval alacsonyabb szállodai és magánszállás-árak mellett is, amely eltarthat egészen október végéig.

Aktív pihenés

     A különböző életkor és affinitás figyelembe vételével számos lehetőség kínálkozik a «szünet» alatti szabad idő aktív eltöltésére a horvát strandok valamelyikén és a tengeri hullámok habjaiban való élvezetre, Horvátországban pedig a következők a legnépszerűbbek: vitorlázás és tengeri utazások, búvárkodás, sporthorgászat, kerékpározás, barlangkutatás, hegymászás, valamint rafting.