Apartmanok Sinj-Trilj-Klis

Apartmanok Sinj, Trilj és Klis

Split-Dalmácia megye városa, melynek hősies kopjás vitézei elűzték a törököket

     Sem a zúzmarás hideg telek, sem a rendkívül forró nyarak nem csorbítják e város és messze földön híres polgárai, a szinyi kopjás vitézeinek hírnevét. A legnagyobb dicsőségét Sinj éppen a Sinjska alka nevű rendezvényének köszönheti, mely évente kerül megrendezésre augusztus hó első hetében. E vitézi versengés, melyben kizárólag a Cetinska Krajinában született nagykorú férfiak vehetnek részt, és ahol megszakítás nélküli galopp lovagolás közben bele kell találniuk egy kicsiny, 3,2 méterrel a talaj felszín fölött elhelyezett vaskarika közepébe, olyan kulturális rendezvénnyé nőtte ki magát, melynek megtekintésére a turisták a világ minden tájáról odautaznak. Mindenképpen nézzék meg a Szinyi Nagyboldogasszony templomot, az Óvárost és Kamicak-ot, de a   kopjás vitézek galopp futamának helyszínéül szolgáló gesztenyefa sort is, ahol az elültetett gesztenyefák száma azonos az I. Világháború hadszíntereire vezényelt szinyi hősök számával.

Horvátország egyik legfiatalabb városa, melynek a szinyi kopjás vitézek segítettek abban, hogy azzá is váljon

     Időközben Trilj az egyik fontos közlekedési központtá változott. Minden természetbarát, kalandor és kiránduló számára a Cetina folyó mentén épített békés kisváros megkerülhetetlen úti cél. Gazdag gasztronómiai kínálatával és barátságos házigazdáival kötelező megállót jelent az Ön számára mindenkor, amikor csak e vidékre kívánkozik.

A vár és a hegyorom, melynek íve összeköti Splitet a Dalmát Zagorával

     Splittől 5 kilométernyi távolságban az Ön számára hozzáférhetővé teszi az érintetlen természet háborítatlan és nyugodt élvezetét, de Split közelsége okán élvezheti a városi forgatagot is. Élvezze kedvére Klis (Klissza) természeti szépségeket, kulturális és történelmi emlékeit, majd hagyatkozzon az apartmanok, üdülők és stúdió apartmanok barátságos tulajdonosainak gondoskodására, hogy a Klisszában eltöltött időt megismételhetetlenné és felejthetetlenné tegyék az Ön számára.

Apartman bérlés Sinj, Triljben és Klis

Szükitse le a választást az ajánlott menükből:
Nincs találat.